De är ju snart dax!

....jag har inte ens börjat packa än. Skulle ju ha hela denna veckan på mig. Men dum som jag är hittar jag på massa andra saker helatiden ist. Fast imorgon ska jag verkligen börja! Ska slita ut halva garderoben och börja sortera fram vad jag inte klarar mig utan.
Det kommer bli stökigt och familjen kommer få krupp på mig.. men haha, de är skitsam ;p

Magen laddar mentalt *


Packnings-tips?

Nu är det mindre än 3 veckor kvar!   "De drar ihop sig"

Och jag har en sån grym idé...
Tänk om man kunde packa allt i en enda resväska + handbagage ?
Fick en ny snygg resväska i julklapp, en röd. Tänkte om man kunde få ner allt i den?! (en extra föranmäld resväska kostar 35£. Extra resväska incheckad på flygplatsen 70£) Det skulle bli så mycket billigare med endast en väska. Jag skulle bara behöva släparunt på en väska i London. Dessutom skulle jag kunna shoppa så otroligt mycket mer under resan om jag bara har en väska på vägen dit. Det är ju bara att köpa en extra väska innan jag åker hem sen =] toppen ju!

Därför försöker jag nu lista ut massa smarta packningsknep för resan, så jag får ner så mycket som möjligt lixom. Detta är vad jag kommit fram till hittils:

# Ta på sig de kläder som tar mest plats. exempelvis den största jackan, skorna & jeansen
# Köpa så mkt som möjligt på plats. tandborste, tandkräm, lotion, makeup-remover, osv. Kanske även handduk. Ist för att köpa det innan jag åker kan jag lika gärna köpa det på plats.
# Utnyttja mobilen till fullo. lämna almanacka & adressbok hemma. Skriva upp det i mobilen iatället.
# Lämna onödiga förvarings-grejer hemma. såsom sminkväska, smyckesbox & andra småpåsar. lägga sakerna lösa i väskan istället.
# Stryka alla kläder innan dom packas. tror ni det hjälper några volym-milimeter?
# Utnyttja maximalt handbagage. "Strikt ett handbagage per passagerare som väger maximalt 10kg och har maxidimensionerna 55cm x 40cm x 20cm är tillåtet."

Den största utmaningen blir att begränsa klädförrådet. Jag älskar att variera plagg & stilar, hur sjutton ska jag klara mig utan h.e.l.a. min garderob lixom? :| Jag får helt enkelt shoppa mycket därborta... hehe ;p


"Så min fråga är om ni har några mer packningsTips till mig?"
Tar emot ALLA förslag! Jag tänker inte ge upp! Jag ska lyckas med EN väska!

Poff


Nedräkning

Nu 26 dagar kvar! =D

Börjar bli småpirrig..

Har fått ett mail nu med massa mer information från skolan. Toppen!
Och jag har fått mail från RyanAir. Mitt plan har blivit ändrat! :O skulle lyfta 15:25 som sagt, men den tiden har ändrats och jag ska lyfta 10:20 istället.  < Emina studsar nästan av glädje > Jag hade velat åka tidigare från början, nu får jag ju massa med mer tid att kika in London innan jag måste checka in och lägga an på hostelet =D yeay

Har funderat lite oxå.. på hur enkelt det hade varit att ha en mini-pc när man reste. Den skulle ta så grymt liten plats. Men då måste jag lägga ut tretusen spänn. Frågan är om det är en klok investering? Jag byter ju ner mig i kvalité.... och jag gillar ju den här datorn   trots att den börjar bli grådassig =1

Aja, snart är de dags =}
Poff

Boendet

St Christopher's Inn är ett vandrarhem eller hostel som det även kallas som ligger i centrala London. Och när jag säger centrala London, menar jag verkligen   m i t t  i  smeten!

Där ska jag bo under min fyra-veckors-utbildning.
Det inkluderar frukost, sänglinen samt tillgång till internetuppkoppling.
(så jag kan hålla er uppdaterade där hemma via min blogg ;)


Adress till Hostelet:

St Christopher's Village
161-165 Borough High Street,
SE1 1HR London

 

Jag har som sagt aldrig varit i London tidigare, inte ens i Storbritannien. Så jag kan inte mycket om varken landet eller staden. Men här är en karta för er som vet och är nyfikna på vart St Christopher's Inn ligger.

 

 

I'm so excited! xD


28 Januari, 2010 16:49

Den 4:e april, 15.25 (sön) lyfter jag från Göteborg...
Ungefär en vecka i förväg kommer min resväska stå här och stirra på mig. Jag kommer grubbla över vilken klänning jag ska packa ner, även om jag vet att jag inte kommer ta på mig den så kommer den att packas ner i vilket fall. Väl på plats kommer jag använda den, trots att jag hellre hade tagit på mig jeans och någon cool överdel.

Så tänker ni: "Men tjena, som om inte detta är varje kvinnas problem, dags att berätta något nytt istället?"

Jag ska till LONDON ! ! ! ! !

Minst fyra veckor, helst plus några månader. Måndagen den 5 april har jag nämligen kursstart på EBS (Europeiska Bartender Skolan). Det var ingen billig utbildning, men jag har sparat ihop pengarna och fortsätter jobbar järnet hela mars ut. Jag hoppas ju även att kunna shoppa lite när jag väl är där också ;]

läs mer om utbildningen här.

28 jan, 29 jan, 30 jan, 31 jan, 1 feb, 2 feb, 3 feb, 4 feb, 5 feb, 6 feb, 7 feb, 8 feb, 9 feb, 10 feb, 11 feb, 12 feb, 13 feb, 14 feb, 15 feb, 16 feb, 17 feb, 18 feb, 19 feb, 20 feb, 21 feb, 22 feb, 23 feb, 24 feb, 25 feb, 26 feb, 27 feb, 28 feb, 1 mars, 2 mars, 3 mars, 4 mars, 5 mars, 6 mars, 7 mars, 8 mars, 9 mars, 10 mars, 11 mars, 12 mars, 13 mars, 14 mars, 15 mars, 16 mars, 17 mars, 18 mars, 19 mars, 20 mars, 21 mars, 22 mars, 23 mars, 24 mars, 25 mars, 26 mars, 27 mars, 28 mars, 29 mars, 30 mars, 31 mars, 1 april, 2 april, 3 april, 4 april !
=  67 dagar kvar


Bloggbyte

Nu är de tredje gången. Men de e bara för jag blir så lack på blogg.asia för att dom inte uppdaterar nånting. Jag kan inte ens välja hur min blogg ska seut. Därför byter jag tillbaka hit till blogg.se (trots att dom saknar två viktiga funktioner här, men jag får helt enkelt klara mig utan dom)

Den här bloggen kommer bara handla om resan till London. Inget om allt annat i mitt liv (tänkte jag iaf). Sen får vi se om jag lyckas hålla mig till det =P håll tummarna, nu kör vi! xD

RSS 2.0